Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

5.500 άνεργοι στη περιοχή μας!

Στα όρια του δήμου μας ζουν 5.500 άνεργοι, την ίδια στιγμή που στη περιοχή δραστηριοποιούνται πάνω από 10.000 επιχειρήσεις. Το μέγεθος του αριθμού των ανέργων είναι αρκετά μεγάλο αν σκεφτούμε, ότι στα όρια του νέου μας δήμου κατοικούν σχεδόν 40.000 άνθρωποι. Η ανεργία εδώ, όπως και σε όλη την Ελλάδα πλήττει περισσότερο τους νέους και τις γυναίκες, ενώ η υποαπασχόληση και η μαύρη εργασία κυριαρχούν στην αγορά εργασίας. Δυστυχώς οι επιλογές των ανέργων είναι ελάχιστες με την τοπική υπηρεσία του ΟΑΕΔ να δείχνει ανήμπορη να καλύψει τις ανάγκες των ανέργων της περιοχής. 
Στη πραγματικότητα αυτή είναι απαραίτητη η άμεση λήψη μέτρων και δράσεων, που θα ενισχύσουν τόσο την επιχειρησιακή λειτουργία του τοπικού ΟΑΕΔ. Επιπλέον κρίνεται απαραίτητη η θέσπιση συγκεκριμένων κινήτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας
Στη κατεύθυνση αυτή κινείται η εξαγγελία των Ενωμένων Πολιτών για σταθερά ή και μειωμένα δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις, που έχουν έδρα στο Μοσχάτο-Ταύρο και απασχολούν ανέργους από την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails