Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Στη Λιβύη χτυπά η καρδιά του ελεύθερου κόσμου!


Η σημαία της Λιβύης πριν την Επανάσταση,
έγινε σύμβολο αυτών που ζητούν Δημοκρατία,
τι και αν είναι η σημαία της βασιλικής περιόδου;

Περιμένοντας τη "μητέρα των μαχών" στη Τρίπολη, όπως λένε και οι ειδικοί, μεταξύ των εξεγερθέντων και των αμετανόητων υποστηρικτών του καθεστώτος, σκέφτομαι ότι Άραβες μας βάζουν τα γυαλιά! Γενικώς μέχρι τώρα υπήρχε διάχυτη μια ρατσιστική ίσως αντίληψη, ότι οι Άραβες δεν μπορούν να έχουν ποτέ δημοκρατία! Οι υποστηρικτές της άποψης αυτής στήριζαν τη θέση τους τόσο στην ιστορία των Αράβων όσο και στα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του λαού αυτού (Ισλάμ κτλ). Από την άλλη διατράνωναν, ότι κάποιοι άλλοι λαοί πρέπει ντε και καλά να έχουν δημοκρατία και για την επίτευξη του σκοπού αυτού η "ελεύθερη" και "δημοκρατική" Δύση διοργάνωνε σταυροφορίες (Γιουγκοσλαβία). Το περίεργο είναι ότι για τους Άραβες μάλιστα θεωρούνταν θείο δώρο η εγκαθίδρυση μιας σοσιαλ-η-στικής δημοκρατίας, που στη πραγματικότητα θα φρόντιζε τη συνεχή ροή πετρελαίου στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ και αυτό για να αποφύγουν οι "καημένοι" Άραβες μια ισλαμική διακυβέρνηση.
Τους τελευταίους όμως μήνες βλέπουμε να ανατρέπονται ραγδαία όλες αυτές οι παραδοσιακές αντιλήψεις της Δύσης! Όλο το βορειο-αφρικανικό τόξο φλέγεται, η Μέση Ανατολή φουσκώνει από οργή ενώ ακόμα και η αραβική χερσόνησος θυμίζει καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί. Τα καθεστώτα ένα ένα ανατρέπονται, Τυνησία, Αίγυπτος και τώρα Λιβύη, τα αγαπημένα παιδιά του τρίτου δρόμου βλέπουν τη πόρτα της εξόδου και εγκαταλείπονται ακόμα και από τις ίδιες τους τις ένοπλες δυνάμεις, χάρη στις οποίες ανήλθαν στην εξουσία και διατηρούνταν μέχρι τώρα.
Οι Άραβες ζητούν Δημοκρατία, Ελευθερία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Δουλειά, Αξιοπρέπεια, Σεβασμό, αξίες τις οποίες εμείς σήμερα θεωρούμε κεκτημένα.
Τους επόμενους μήνες σίγουρα θα δούμε τη λαϊκή οργή να ξεσπά και στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρη την αραβική χερσόνησο, θα δούμε βέβαια και τα καθεστώτα να γίνονται πιο σκληρά και πιο αυταρχικά. Πριν το μεταίχμιο λοιπόν θα πρέπει η Δύση να λάβει μια θέση ευθύνης και να σταθεί στο πλευρό των λαών που διψούν για Δημοκρατία, άλλωστε το χρωστάει σε αυτούς!
Μέχρι τότε ο αγώνας συνεχίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails