Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ελεύθεροι χώροι σε κρίση

Οι ελεύθεροι χώροι είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ποιότητας ζωής σε μια πόλη και η κατάσταση στην οποία διατηρούνται η πιο σημαντική παράμετρος, που ορίζει το βαθμό ποιότητας των χώρων αυτών. 
Στο Μοσχάτο ευτυχώς, διαθέτουμε ακόμα αρκετούς ελεύθερους χώρους αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων η εγκατάλειψη είναι αυτή, που δημιουργεί εικόνες, όπως οι παρακάτω παράλληλα των γραμμών του ΗΣΑΠ.   
Οι φυσικές φθορές χρειάζεται να επιδιορθώνονται άμεσα έτσι ώστε να μην αποτελούν άλλοθι για πιθανούς βανδαλισμούς. Άλλωστε ποιος πρόκειται να σεβαστεί ένα ήδη κατεστραμμένο χώρο;
Οι φθορές όταν δεν επιδιορθώνονται οδηγούν και στην απομάκρυνση των κατοίκων ή των περαστικών από τους ελεύθερους χώρους, προσφέροντας έδαφος σε περιθωριακά στοιχεία αυξάνοντας έτσι την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια. 
Οι λύσεις λοιπόν δεν είναι ούτε τείχη ούτε κάγκελα! 
Είναι να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα πάρκα και στις πλατείες. Εκτός από τη διασκέδαση, η συνάντηση σε ανοιχτούς χώρους έχει και ευεργετικά αποτελέσματα για τη κοινωνικοποίηση των κατοίκων μιας πόλης αφού δεν κλειδώνονται στο μικρόκοσμο του διαμερίσματος τους!
Στόχος όλων μας πρέπει να είναι να ξανακάνουμε τις πόλεις μας ανθρώπινες, φιλικές σε παιδιά, νέους και μεγαλύτερους.
Με πολλούς ανοιχτούς ελεύθερους χώρους που θα ξεχωρίζουν για τη ποιότητα και την αισθητική τους.
Αξίζουμε περισσότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails