Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ταύρος έχει ανάγκη για περισσότερο φως!

Το Σάββατο (11/9) το απόγευμα βρέθηκα στη περιοχή του Εσταυρωμένου στο Ταύρο μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Σπανάκη και κλιμάκιο των Ενωμένων Πολιτών. Η εικόνα, που αντίκρισα σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε την εικόνα μιας σύγχρονης γειτονιάς της Αθήνας. Η εγκατάλειψη και η παρακμή κυριαρχούσαν παντού. Οι κάτοικοι της περιοχής ξεχείλιζαν από απογοήτευση και οργή αφού τους έχουν ξεχάσει όλοι, όπως οι ίδιοι λένε. 
Τα προβλήματα της περιοχής είναι πολλά και σύνθετα. Προβλήματα περιβαλλοντικά, προβλήματα στις υποδομές, προβλήματα κοινωνικά συνθέτουν μια εικόνα μιας περιοχής, που πρέπει να χτιστεί από την αρχή. Αυτό όμως που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η έλλειψη φωτισμού στους δρόμους! Με τη δύση του ηλίου, όλη η περιοχή κυριολεκτικά βυθίζεται στο σκοτάδι! Ο δημόσιος φωτισμός δεν επαρκεί για να καλύψει τη βασική ανάγκη για φωτεινούς δρόμους και αίσθημα ασφάλειας! Η εικόνα της περιοχής το βράδυ θυμίζει επαρχιακή κωμόπολη και να σκεφτεί κανείς, ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πρωτεύουσας. Σίγουρα η επόμενη δημοτική αρχή έχει πολύ δουλειά να κάνει στη περιοχή αυτή.
Στις 8 Νοεμβρίου πρέπει να ανατείλει μια νέα μέρα για όλο το δήμο. Πρέπει να ανατείλει η αισιοδοξία και η ελπίδα σε όλες της γειτονιές του Μοσχάτου και του Ταύρου και πολύ περισσότερο σε αυτές, που το έχουν περισσότερο ανάγκη, όπως η περιοχή του Εσταυρωμένου. Πρέπει οι γειτονιές μας και οι άνθρωποι να γεμίσουν ξανά φως, και ειδικά εκεί στο Ταύρο χρειάζονται περισσότεροι φως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails